Over Wikkel Indus'trees'

Wikkel Indus'trees' heeft verschillende nationale en internationale labels in haar winkel, met allemaal hun eigen tijdloze collecties. De merken worden geselecteerd op natuurlijke materialen, exclusiviteit, een expressief kleurenpalet en bijzondere ontwerpen. 

Naast de duurzame collecties van onze bijzondere merken ontwerpt Wikkel ook haar eigen collectie. Kenmerkend zijn de dessins die iedere collectie zijn geïnspireerd op de natuur. Dit is terug te zien in de veelal organische prints en wordt gedrukt op linnen, katoen, zijde en voor de jassen op gecoate katoen of canvas. De zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke materialen worden met de hand voorzien van het dessin door middel van zeefdrukken. 

Wikkel Indus'trees'

Dessins & Zeefdrukken

Sinds 1975 ontwerpt Wikkel een eigen kledingcollectie met gezeefdrukte items, geheel van Nederlandse bodem. Eenvoud, functionaliteit en draagbaarheid staan voorop. Deze tijdloze collecties hebben altijd een natuurlijke handdruk. Gebruikte materialen varieren van biologisch katoen, zijde en linnen tot cupro en canvas.

Het gekozen dessin wordt op een transparante film gedrukt en met een emulsie wordt de zeef belicht zodat het dessin zichtbaar wordt en druk klaar is. De verschillende kleuren inkt worden met een rakel over de stof getrokken en zo komt een nieuwe print tot leven.

Na de bedrukking worden de materialen verwerkt in het atelier in Randwijk, waar de nieuwe patronen voorbereid worden. De verschillende stoffen worden op een lange tafel in lagen op elkaar gelegd. De patronen worden opgestreken en vervolgens gesneden met de Up en Down snijmachine. Zo ontstaan er stofpakketten met patronen erop. Deze pakketjes gaan naar verschillende ateliers waar ze in elkaar gezet worden tot verschillende kledingstukken. Van broek of shirt tot aan jassen.